תמ”א 38

תוכנית תמ”א 38 מעניקה לדיירים שיעשו בה שימוש תוספות דיור שיעלו את ערך הדירה שלהם וישפרו להם את התנאים. התוספות הללו הן ללא עלות, אבל כמובן שאין דברים בחינם ויש לתת תמורה מנגד. התמורה של דיירי הבניין לקבלן שמבצע את התוספות זה יחידות דיור שיוקמו בבניין שיימכרו על ידיו.

כל תוספת צריכה לקבל אישור מהוועדה המקומית בטופס מיוחד שמעיד על אישור להרחבת הבנייה.

הוספת מרפסת:

לא בכל בניין שיש לו אישור לבניית מרפסת מהוועדה המקומית הקבלנים אכן ירצו ליישם זאת, אל לנו לשכוח שאינטרס הקבלן הוא להרוויח כמה שיותר מהוספת יחידות הדיור וכל השקעה ותוספת בנייה לבניין כרוכה בעלות שתצמצם לו את הרווחים. במידה ודיירי הבניין מסכימים להוספת מרפסות יש למצוא קבלן שאכן מבטיח שיוציא זאת לפועל למרות העובדה שהוספה זו כרוכה בעלות רבה. ישנם בניינים שעוברים חיזוק למרפסות שזה חלק מהחובה של הקבלן כדי ליישם את תוכנית תמ”א 38 כראוי בבניין. כיום יש תחרות רבה בין הקבלנים ביישום התוכנית, לכן אם תתעקשו כנראה תקבלו מרפסת שתעשיר את הדירה שלכם ותרחיב אותה.

הוספת מעלית:

ישנן דירות שנבנו לפני שנת 1980 ללא מעלית. תמ”א 38 היא הזדמנות מצוינת עבור דיירי הבניין להרוויח מעלית שתעניק להם נוחיות רבה ותעלה את ערך הדירה שלהם. גם אם נדמה לכם שאין איפה להוסיף מעלית בבניין, תנו לקבלנים לדאוג לפרטים הללו. הועדה המקומית קבעה מספר כללים המאפשרים במספר מקרים חריגה מהבנייה הקיימת כך שיהיה ניתן להוסיף תוספות בנייה שונות. ישנם דיירים שמוסיפים מעלית חדשה ויש דיירים שמחליפים מעלית ישנה בחדשה כדי להעניק לחדש על הדרך כל חלק בבניין. חשוב לציין שהוספת המעלית או חידושה נעשית על ידי הקבלן, כך שלא תצטרכו לשלם על התענוג החדש.

אלו עיקר התוספות לעיתים הדיירים שוכחים שלמעשה התוכנית מתאר ארצית נועדה לבצע חיזוק מבנים ולא שיפוץ או סוג של רמונט על כל הבניין אך המצב היום שנעשים בפרויקט תמ”א 38 תוספות רבות המעניקות לדיירים נוחות מירבית ועל ידי כך הופכות את תמ”א 38 ליותר אטרקטיבית, ישנם תוספות בנייה נוספות שהתוכנית מציעה כגון: הוספת ממ”דים, חניות, שיפוץ בניין חדר מדרגות ולובי הבניין הדבר שחשוב לזכור זה מטרת התוכנית.